Veelgestelde vragen

Heeft u nog een vraag? Lees hier de veelgestelde vragen en kijk of uw vraag er al bij staat. U kunt altijd contact met ons opnemen als u nog andere vragen heeft.

Binnen hoeveel tijd heb ik een zonnepanelen installatie terugverdiend?

Hoe lang het duurt voor u uw zonnepanelen heeft terugverdiend, hangt van een aantal factoren af. Zo is de ligging van uw dak belangrijk, welke panelen u op uw dak heeft liggen en wat de aanschafwaarde van uw installatie was. De terugverdientijd van een zonnepanelen installatie kan variëren van 5 tot 8 jaar. In die tijd profiteert u natuurlijk wel van gratis opgewekt stroom. De gemiddelde zonnepanelen installatie gaat 25 jaar mee.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen zowel op platte als op schuine daken worden geplaatst. De meeste Nederlandse daken zijn geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. De kans is dus groot dat ook uw dak hiervoor geschikt is. Bij een persoonlijke afspraak zal uw dak worden bekeken en weet u meteen zeker of u zonnepanelen kunt laten plaatsen.

Moet ik mijn zonnepanelen schoonhouden? Zo ja, hoe doe ik dat?

De meeste aanslag en vuil spoelt door de regen makkelijk weg van uw panelen. Vogelpoep wordt verbrand door de zon en valt vanzelf van uw panelen af. Het is wel raadzaam om de panelen eens in de zoveel tijd te reinigen (eens in de 2 a 3 jaar). Dit zorgt op langere termijn voor een hoger rendement en opbrengst van u panelen. Schoonmaken kan eenvoudig met water en een spons. Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met productgarantie en leveringsgarantie van zonnepanelen?

Dit is afhankelijk van het merk en soort zonnepaneel. Conventionele panelen hebben meestal een productgarantie van tussen de 10 en 15 jaar en een leveringsgarantie van 25 jaar. Bij Glas/Glas panelen kan de product- en leveringsgarantie oplopen tot 35 jaar met minder degradatie op langere termijn. Beide soorten panelen hebben wij in ons assortiment.

Wat kosten een zonnepanelen installatie gemiddeld?

De kosten van een zonnepanelen installatie zijn sterk afhankelijk de soort panelen en omvormer waar u voor kiest. De verschillende product- en levering garantietermijnen hebben invloed op de prijs. Hiernaast speelt ook een rol of u de installatie laat uitbesteden (aan ons) of dat u deze zelf verzorgt. Gemiddeld kosten 10 zonnepanelen inclusief installatie tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Zijn zonnepanelen automatisch meeverzekerd bij een opstal- of inboedelverzekering?

Dit is afhankelijk van uw woonverzekering. De meeste grote verzekeraars verzekeren de zonnepanelen automatisch mee bij een opstal- of inboedelverzekering, of u moet aangeven dat u zonnepanelen heeft aangeschaft. Vraag dit altijd na bij uw woonverzekeraar.

Waar kan ik de laadpaal allemaal plaatsen?

De laadpaal kunt u op veel verschillende plekken plaatsen. Natuurlijk kan dit op uw eigen oprit of in uw garage. Het is ook mogelijk om de laadpaal bij parkeerplaatsen voor uw huis of in uw voortuin te plaatsen. De kabel van de laadpaal kan tot 15 meter worden besteld. U moet er uiteraard wel zeker van zijn dat de parkeerplaats voor uw woning altijd vrij is.

Ik heb een 1 fase aansluiting, kan ik een laadpaal aanschaffen?

Dat is zeker mogelijk, ook voor 1 fasige aansluitingen hebben wij laadpalen. Echter is de laadtijd wel langer dan bij een 3 fasige aansluiting. Wij raden dan ook altijd om eerst met uw energieleverancier in gesprek te gaan om uw 1 fasige te verzwaren naar een 3 fase aansluiting.

Welke laadpaal is van toepassing op mijn elektrische auto?

Welke laadpaal voor u van toepassing is, is afhankelijk van uw auto en uw situatie thuis. Wij kijken graag met u mee voor de geschikte laadpaal.

Hoeveel extra elektrische verbruik heb ik als ik thuis ga laden?

Dit is afhankelijk van het aantal uren die u thuis laad. Thuis opladen is goedkoper dan wanneer u dit langs de weg doet. Wil je je elektriciteitsverbruik omlaag halen? Dan kun je er ook nog voor kiezen om zonnepanelen aan te schaffen. Hiermee wek je je eigen energie op en zullen de kosten nog meer omlaag gaan.

Zonnepanelen en laadpalen

Wilt u meer weten over de aanleg van zonnepanelen laten installeren of uw eigen laadpaal laten plaatsen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en dan helpen wij u graag met al uw vragen en wensen.