Contact

Super dat u graag met ons in contact wilt komen. Hoe kunnen we u helpen? U kunt ons op meerdere manieren bereiken. Bekijk de contactmogelijkheden.

Bel ons op

Stuur een mailtje

Ontvang een offerte

Wilt u meer weten over zonnepanelen en de voordelen? U kunt een offerte ontvangen of het contactformulier hieronder invullen.

Contact formulier

Vul het onderstaande contactformulier in en we op doordeweekse dagen dezelfde dag nog contact met u op.

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over zonnepanelen? Dit zijn de meest gestelde vragen.

Wat kosten een zonnepanelen installatie gemiddeld?

De kosten van een zonnepanelen installatie zijn sterk afhankelijk de soort panelen en omvormer waar u voor kiest. De verschillende product- en leveringsgarantietermijnen hebben invloed op de prijs. Hiernaast speelt ook een rol of u de installatie laat uitbesteden (aan ons) of dat u deze zelf verzorgt. Gemiddeld kosten 10 zonnepanelen inclusief installatie tussen de 4.000 en 6.000 euro.

Binnen hoeveel tijd heb ik een zonnepanelen installatie terugverdiend?
Hoe lang het duurt voor u uw zonnepanelen heeft terugverdiend, hangt van een aantal factoren af. Zo is de ligging van uw dak belangrijk, welke panelen u op uw dak heeft liggen en wat de aanschafwaarde van uw installatie was. De terugverdientijd van een zonnepanelen installatie kan variëren van 5 tot 8 jaar. In die tijd profiteert u natuurlijk wel van gratis opgewekt stroom. De gemiddelde zonnepanelen installatie gaat 25 jaar mee.
Hoe wordt de zonne-energie door zonnepanelen omgezet naar stroom?
Een zonnepaneel vangt overdag zonlicht op en zet dit om in elektriciteit. De omvormer waar de panelen aan gekoppeld zijn zorgt ervoor dat de elektriciteit die wordt omgezet het juiste spanningsniveau krijgt. Via uw meterkast wordt de elektriciteit dan uw huishouden in geleid.
Waar kan mijn jaarlijks/maandelijks energieverbruik vinden?
Via de website of App van uw energieleverancier kunt u uw maandelijks- en/of jaarlijks energieverbruik terugvinden. Gaat u verhuizen naar een grotere of kleinere woning of is er sprake van gezinsuitbreiding? Energieleveranciers hebben rekenmodellen waarmee het gemiddeld verbruik van een bepaalde woning i.c.m. het aantal personen in het huishouden kan worden uitgerekend.
Hoe zit het met terug leveren van te veel opgewekte elektriciteit?
Opgewekte elektriciteit zal allereerst worden verbruikt door de elektrische apparatuur in uw huis die op dat moment aan staat. Het eventuele overschot aan elektriciteit wordt teruggeleverd aan het net. Momenteel is de vergoeding voor terug geleverde elektriciteit aan uw energieleverancier gelijk aan de kostprijs die u hier zelf ook voor betaalt.
Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Zonnepanelen kunnen zowel op platte als op schuine daken worden geplaatst. De meeste Nederlandse daken zijn gewoon geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. De kans is dus groot dat ook uw dak hiervoor geschikt is. Bij een persoonlijke afspraak zal uw dak worden bekeken en weet u meteen zeker of u zonnepanelen kunt laten plaatsen.
Ik heb schaduwval op mijn dak, kan ik alsnog zonnepanelen laten plaatsen?
Schaduwval op uw dak kan een probleem zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Schaduwval op een van de panelen kan al invloed hebben op de overige panelen van uw installatie, afhankelijk va welk systeem u heeft. Hiervoor zijn wel oplossingen. U kunt u de panelen voorzien van “optimizers”, of kiezen voor micro-omvormers. Met optimizers zorgt u ervoor dat de panelen afzonderlijk van elkaar opereren en dus schaduwval op een van de panelen geen invloed kan hebben op de rest van uw installatie.
Wat is het verschil tussen parallel- en serieschakeling?
Dit zijn de twee manieren waarop zonnepanelen aan elkaar verbonden kunnen worden. Bij een serieschakeling zijn de panelen aan elkaar verbonden. Bij een parallelschakeling gebruiken wij “optimizers” om te zorgen dat de panelen apart van elkaar energie leveren en gemonitord kunnen worden. Heeft u geen schaduwval en is de ligging van uw dak (pal) op het zuiden dan kan een serieschakeling voldoende zijn om optimaal rendement te behalen van uw zonnepanelen installatie. Heeft u schaduwval? Of wilt u de panelen in een oost/west opstelling plaatsen? In dat geval raden wij een parallelschakeling aan.
Zijn zonnepanelen automatisch meeverzekerd bij een opstal- of inboedelverzekering?
Dit is afhankelijk van uw woonverzekering. De meeste grote verzekeraars verzekeren de zonnepanelen automatisch mee bij een opstal- of inboedelverzekering, of u moet aangeven dat u zonnepanelen heeft aangeschaft. Vraag dit altijd na bij uw woonverzekeraar.
Moet ik mijn zonnepanelen schoonhouden? Zo ja, hoe doe ik dat?
De meeste aanslag en vuil spoelt door de regen makkelijk weg van uw panelen. Vogelpoep wordt verbrand door de zon en valt vanzelf van uw panelen af. Het is wel raadzaam om de panelen eens in de zoveel tijd te reinigen (eens in de 2 a 3 jaar). Dit zorgt op langere termijn voor een hoger rendement en opbrengst van u panelen. Schoonmaken kan eenvoudig met water en een spons. Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen.
Hoe zit het met productgarantie en leveringsgarantie van zonnepanelen?
Dit is afhankelijk van het merk en soort zonnepaneel. Conventionele panelen hebben meestal een productgarantie van tussen de 10 en 15 jaar en een leveringsgarantie van 25 jaar. Bij Glas/Glas panelen kan de product- en leveringsgarantie oplopen tot 35 jaar met minder degradatie op langere termijn. Beide soorten panelen hebben wij in ons assortiment.

MEER RENDEMENT.

Benieuwd waar de kansen liggen voor uw woning?

Doe de bespaarcheck en ontvang kosteloos een advies op maat.