Het einde van salderen: waarom een batterij de toekomst is voor zonnepaneelhouders.

In de afgelopen jaren hebben vele Nederlanders, waaronder jij, de stap gezet naar het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen. Een aantrekkelijk aspect was de mogelijkheid tot salderen. Echter, met veranderende regelgeving en een groeiend aantal zonnepaneelhouders lijkt de toekomst van salderen op de tocht te staan. Hoe kunt u als zonnepaneelhouder uw duurzame investering blijven maximaliseren? Door het koppelen van een batterij.

Met Start Solar samen werken aan een duurzamere planeet en geld besparen?

Er zijn veel vragen rondom zonnepanelen, laadpalen en thuisaccu’s. In deze blogs proberen we u te helpen tijdens uw zoektocht naar een geschikte oplossing voor uw situatie. Heeft u vragen? Stel deze gerust. U kunt ons mailen op info@startsolar.nl of bellen naar 085-0041077. Weet u welke oplossing voor u geschikt is? Dan kunt u hier een offerte aanvragen.

Herman

Projectleider, Start Solar

Vanaf 2025 gaat de salderingsregeling op de schop.

Vanaf 2025 gaat de salderingsregeling in Nederland op de schop. Waar u momenteel afgenomen energie nog mag wegstrepen tegen opgewekte energie, zal deze mogelijkheid binnen zes jaar volledig verdwijnen. Dit betekent dat zonnepaneelhouders vanaf 2031 afhankelijk zijn van de teruglevertarieven van de energieleverancier, tarieven die aanzienlijk lager liggen dan de aankooptarieven. Deze is vele malen lager dan het levertarief van de energieleverancier. Bij Vattenfall is het gemiddelde levertarief bijvoorbeeld €0,31 per kWh en het teruglevertarief is €0,08 per kWh.

Energieleveranciers verlagen hun teruglevertarieven.

Daarbij komt dat energieleveranciers hun teruglevertarieven verlagen, omdat het aantal zonnepaneelhouders blijft groeien. Dit betekent dat het financiële voordeel van zonnepanelen dreigt af te nemen. En er is meer: het energienet raakt op zonnige dagen steeds vaker overbelast. Dit leidt tot het uitschakelen van omvormers op het meest productieve moment van de dag.

Extra terugleveringskosten voor klanten met zonnepanelen?

Om de zaken nog uitdagender te maken, beginnen sommige energieleveranciers extra terugleveringkosten te rekenen voor klanten met zonnepanelen, een trend die waarschijnlijk doorzet. Het wrange hieraan? Energieleveranciers zijn momenteel niet bepaald enthousiast over zonnepaneelhouders gezien de huidige salderingsregeling.

Voorkomen dat u straks gratis terug levert?

Voorkomen is mogelijk. Met een thuisaccu slaat u de energie eenvoudig op.

* Let op. 20% van de mensen twijfelt. Klikt niet. Ziet daarna hun buurman met een thuisaccu. We hebben u gewaarschuwd.

Thuisaccu als batterij voor onafhankelijkheid en flexibiliteit

Gelukkig is er een oplossing die zonnepaneelhouders meer onafhankelijkheid en controle geeft over hun opgewekte energie: de batterij. Door een batterij te koppelen aan zonnepanelen kan men energie opslaan tijdens piekuren van opwekking en deze gebruiken wanneer het nodig is, bijvoorbeeld in de avond.

Een bijkomend voordeel is dat met een batterij het probleem van overbelasting van het net vermeden wordt. Uw zonnepanelen kunnen ongehinderd energie opwekken tijdens de zonnigste uren, zonder dat de omvormer uitvalt.

Prijs omlaag en terugverdientijd verkort

De voornaamste drempel voor veel huiseigenaren om te investeren in een batterij was de initieel hoge kosten. Echter, met de huidige trends in de energiemarkt en de voortschrijdende technologie zijn de prijzen van batterijen drastisch gedaald. Daarnaast is, gezien de afbouw van de salderingsregeling en dalende teruglevertarieven, de terugverdientijd voor zo’n investering aanzienlijk verkort.

Afbouw salderingsregeling tegengaan?

De wereld van duurzame energie is in beweging. Hoewel de afbouw van de salderingsregeling en dalende teruglevertarieven zorgen voor onzekerheid onder zonnepaneelhouders, biedt de batterij een veelbelovend perspectief. Door onafhankelijkheid van fluctuerende regelgeving en tarieven en het maximaliseren van de voordelen van zonnepanelen, is het duidelijk: de toekomst is aan de batterij.

Ontdek de thuisaccu voor het opslaan van uw opgewekte energie.

De salderingsregeling verandert en u ontvangt de komende jaren flink minder voor het terug leveren van energie. Ontdek wat u kunt doen.
Optimaal rendement ondanks aflopen van de salderingsregeling;
Minder afhankelijk van het netwerk door uw eigen opslag;
Uw eigen energieopslag voor de lange termijn.

* Let op. 20% van de mensen twijfelt. Klikt niet. Ziet daarna hun buurman met een thuisaccu. We hebben u gewaarschuwd.

MEER RENDEMENT.

Benieuwd waar de kansen liggen voor uw woning?

Vraag een offerte aan of ontvang kosteloos advies op maat.